loader image

Vesti

Otvaranje Centra za obuku i testiranje u Velikoj Moštanici — Donacija Millennium Team-a Centru za razminiranje Republike Srbije

Kompanija Millennium Team obezbedila je donaciju za Centar za razminiranje Republike Srbije zahvaljujući kojoj su izvedeni građevinski radovi na objektu u Velikoj Moštanici. Radovima koje je izveo Millennium Team adaptiran je deo glavne zgrade, kojim je prostor od skoro 300m2 pretvoren u edukativni deo.

Svečanom otvaranju novog prostora Centra za razminiranje Republike Srbije prisustvovali su Miloš Vučević potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane, Bratislav Gašić ministar unutrašnjih poslova, Bojan Glamočlija direktor Centra za razminiranje, Vuk Radović direktor sektora za razminiranje Millennium Team-a, predstavnici ambasada i drugi vladini zvaničnici.

Adaptacija glavnog objekta koju je izveo Millennium Team obuhvatila je sanaciju fasade, kao i unutrašnju stolariju. Izvedeni su kompletni podopolagački i montažni radovi, kojima je obezbeđen potpuno novi vizuelni i toplotni komfor, a kancelarije i prostorije za obuke pretvorene su u moderan i svetao prostor, prijatan za rad.

Centar za obuku i testiranje/inovativno-edukativni park Centra za razminiranje u Velikoj Moštanici pored glavnog objekta koji će se od sada koristiti za treninge i obuke, kao i usavršavanje iz oblasti protivminske delatnosti u skladu sa međunarodnim standardima, u svojoj upotrebi imaće 16 objekata koji su smešteni na površini od 3 hektara.

Millennium Team različitim aktivnostima, inicirajući i podržavajući realizaciju društveno odgovornih projekata nastoji da pruži podršku sredini u kojoj posluje, a sve sa ciljem stvaranja trajne vrednosti.

U okviru svečanog otvaranja Centra za obuku i testiranje, Sektor za humanitarno razminiranje Millennium Team-a organizovao je prezentacioni deo svoje opreme i mašina koje se koriste za izvođenje radova. U svom višegodišnjem iskustvu, kao i velikom broju referenci, Millennium Team do sada je ispitao više od 37.000.000,00 m2 terena.

Millennium Team poseduje 3 mašine na daljinsko upravljanje koje predstavljaju najmoderniju opremu za ovu vrstu posla, a posetiocima su bile izložene dve od tri, a to su mašine MV-10 robotic systemi i PT-300. Obe mašine koriste se daljinski, pa je dovoljan jedan od naših obučenih deminera koji će njima daljinski upravljati, što povećava efikasnost i omogućava ispitivanje velike površine.

Pored ovih grandioznih mašina, Millennium Team poseduje i najmoderniju opremu koja kompaniju izdvaja na tržištu kao lidera za humanitarno razminiranje: 12 sistema za dubinsko snimanje, 60 detektora za razmniranje do 0.50m dubine.
Millennium Team ima višegodišnje iskustvo u obavljanju najsloženijih poslova iz ove oblasti u Srbiji i regionu.

Neki od benefita razminiranja predstavljaju povećanje bezbednosti ljudi, jer uklanjanjem neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) sprečavaju se potencijalni rizici po život i zdravlje građana i omogućava realizacija infrastrukturnih i privrednih projekata.

Pretraga

Najnovije vesti