loader image

Vesti

Millennium Team na Regionalnoj konferenciji “Izazovi energetske stabilnosti”

Kompanija Millennium Team predstavila se na regionalnoj konferenciji „Izazovi energetske stabilnosti“ održanoj u hotelu Metropol u Beogradu.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić otvorio je konferenciju i ovom prilikom izjavio da je Srbija energetski stabilna i bezbedna zemlja. Kako je najavio, pred Srbijom su veliki energetski projekti, a uskoro se očekuju pregovori sa kompanijom „Gasprom“ u vezi detalja proširenja podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“. Gospodin Antić je istakao i dobre rezultate JP „Srbijagas“, a dodao je i da ovo preduzeće ima podršku Vlade Republike Srbije.

Direktor kompanije „Gasprom export“ gospođa Elena Burmistrova istakla je da će ova kompanija uvek biti pouzdan partner Srbije, a govorila je i o proširenju podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“ koje bi trebalo da doprinese još većoj energetskoj sigurnosti Srbije.

Direktor JP „Srbijagas“ gospodin Dušan Bajatović rekao je da je proširenje podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“ već dogovoreno, kao i da je za drugu fazu modernizacije pomenutog skladišta potrebno uložiti oko 65 miliona evra bez izgradnje pratećih gasovoda.

Pretraga

Najnovije vesti