loader image

Vesti

Millennium Team realizije projekat Čista Srbija u Vranju, Svrljigu, Varvarinu i Kučevu

Manje od 60% stanovništa naše zemlje trenutno je priključeno na kanalizacioni sistem. Ovaj problem rešiće se implementacijom projekta „Čista Srbija“ čime će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Kompanija Millennium Team u partnerstvu sa kineskom kompanijom CRBC pokrenula je projekat izgradnje komunalne infrastrukture u Vranju, Vrvarinu, Svrljigu i Kučevu. Ovaj, do sada najveći nacionalni projekat, koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine, sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansira Republika Srbija.

U Svrljigu će Millennium Team izgraditi 6km kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Vranju biti urađeno 141,7km kanalizacione mreže. Varvarin će dobiti 44.74km nove kanalizacione mreže i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dok će se u Kučevu izgraditi 24.12km fekalne kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Radovi su u toku i izvodiće se u naredne tri godine, a izgradnjom nove kanalizacione infrastrukture rešiće se jedan od najvažnijih ekoloških i urbanih problema u našoj zemlji.

80 platana za Vranje, Varvarin, Svrljig i Kučevo

Kontinuiranim ulaganjem u zajednicu u kojoj posluje, kompanija Millenium Team želi da doprinese razvoju i boljem pozicioniranju gradova i opština na ekološkoj mapi. Tako je lokalnim samoupravama u kojima realizuje projekat “Čista Srbija” kompanija donirala po 20 sadnica platana, čime je simbolično ozvaničena buduća saradnja na ovom ekološkom projekt.

VIDEO

Pretraga

Najnovije vesti