loader image

Vesti

Stojan Vujko povukao prvi potez na FIDE Grand Prix 2022

Stojan Vujko generalni direktor naše kompanije Millennium Team, povukao je prvi potez na polufinalu FIDE Grand Prix turnira u Beogradu, u partiji između Anish Girija (Rusija) i Dmitriya Andreikina (FIDE).

Millennium Team, nastavlja sa društveno- odgovornim poslovanjem i pružanjem podrške zajednici u kojoj posluje, između ostalog i podrškom Šahovskom savezu Srbije, odnosno ulaganjem u dalji razvoj i afirmaciju ovog sporta u našoj zemlji.

Koliki je značaj podrške naše kompanije za šahovski sport najbolje govori i činjenica da se posle više decenija, u srpskoj prestonici održava FIDE Gran Prix koji je jedan od tri bodovna takmičenja na kojima će igrači pokušati da izbore vizu za turnir izazivača koji će se održati u junu u Madridu. Pobednik sa ovog nadmetanja, kao izazivač,  imaće priliku da odmeri snage u meču za svetskog prvaka sa aktuelnim šampionom Norvežaninom Magnusom Karlsenom.

Uz FIDE Grand Prix 2022, u našoj prestonici istovremeno se održava i velemajstorski turnir „Belgrade 2022“.

„Naša kompanija aktivno podržava društveno–odgovorno poslovanje u zajednici u kojoj radi, i to je koncept kome smo posvećeni od samog osnivanja. U saradnji sa Šahovskim savezom Srbije to je briga o budućim naraštajima. Naši mladi igrači imaju odličnu priliku da odmere snage sa najboljima, a ujedno smo u Beograd doveli i elitu sporta na 64 polja na ovom FiDE Grand Prix 2022.  Posebno bih istakao da mi je drago da sam na turniru video i mlade snage, naše najmlađe šahiste koji su sa sveskama i olovkama u rukama, pratili i zapisivali sve poteze. Upravo je to i bio cilj naše kompanije kada smo se opredelili za podršku Šahovskom savezu Srbije“, istakao je Stojan Vujko, generalni direktor kompanije Millennium Team.

Pretraga

Najnovije vesti