loader image

Vesti

Stojan Vujko izabran za predsednika Skupštine SD Crvena zvezda 

Stojan Vujko, generalni direktor kompanije Millennium Team izabran je za novog predsednika Skupštine SD Crvena zvezda. Stojan Vujko ne samo da je uspešan privrednik, čija kompanija od osnivanja neguje koncept korporativno društvene odgovornosti i godinama unazad,  daje veliki doprinos učešćem u brojnim akcijama  koje su usmerene na mališane, decu i mlade, ugrožene kategorije, obrazovanje i sport,  već je jednako uspešan sportski funkcioner, koji se može pohvaliti vrhunskim rezultatima koje postižu klubovi koje vodi.

Stojan Vujko posle izbora na novu funkciju, predsednika Skupštine Sportskog društva Crvena zvezda, obratio se prisutnim delegatima.

„Uvaženi prijatelji, kao što znate od 2012. sam u Upravnim organima Crvene zvezde. Pre deset godina sam preuzeo funkciju predsednika Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda. Bilo je to vreme i put koji smo prešli koje je obeležilo mnogo napornog rada, uz puno truda i ulaganja. Ujedno to su godine koje su donele neverovatna sportska postignuća i divne uspomene. Istakao bih da su ostvareni istorijski rezultati i titule na koje smo više nego ponosni“, istakao  je Stojan Vujko.

Rezultati koje je Džudo klub ostvario pod vođstvom Stojana Vujka više su nego impresivni. Timski rad doneo je u ekipnoj i individualnoj konkurenciji u klupskoj riznici su evropske i svetske medalje, a među njima je iskovana i titula svetskog šampiona. Među timskim svakako posebno mesto pripada odličjima osvojenim na evropskoj sceni i to  od 2014, godine,  od kada je Džudo klub Crvena zvezda deo elitnog društva. Dostignuća ostvarena u Ligi šampiona, najjačem klupskom takmičenju iz godine u godinu služe na ponos ne samo Zvezdi, već i čitavom srpskom sportu. Minule sezone u Parizu crveno-beli su ostvarili istorijski uspeh osvajanjem zvanja vicešampiona u Ligi šampiona. 

Obraćajući se delegatima Skupštine SD Crvena zvezda Vujko je istakao da je pred njim funkcija koja je ne samo velika čast već i obaveza.

„Prvenstveno bih želeo da se zahvalim svim klubovima koji su me predložili, naravno i profesoru Škundriću, dosadašnjem predsedniku Skupštine. Istakao bih da je poverenje koje ste mi ukazali velika čast, ali i velika obaveza jer nije lako biti predsednik Sportskog društva Crvena zvezda posle ovakvih izuzetnih imena koja su tu bila pre mene. Dozvolićete mi da se u ovom trenutku posebno zahvalim Ivanu Todorovu, čoveku sa vizijom, počasnom predsedniku našeg Džudo kluba Crvena zvezda“, rekao je Vujko.

O planovima za period koji je pred nama predsednik Skupštine SD Crvena zvezda kaže:

„Uveren sam da će Skupština i Upravni odbor našeg Sportskog društva Crvena zvezda, raditi uspešno zajedno, kao jedan tim. Istakao bih pre svega prijateljstvo koje vlada među nama. Sa Zvezdanom Terzićem imam fantastičnu saradnju od samog početka kroz Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda,  na šta sam posebno ponosan“, istakao je Vujko i dodao „Nastojaćemo da obezbedimo uslove za rad svih klubova, što podrazumeva da želimo da radimo na razvoju svih članica našeg Sportskog društva. To nije lak zadatak, ali dobro je poznato  da mi kao Zvezdaši uvek stremimo vrhunskim dostignućima. Naš cilj da za vreme našeg mandata, svi zajedno kao tim, ostvarimo još bolje rezultate nego što je to bilo do sada. Još jednom želim da se zahvalim svima. Živela Zvezda! Živela Srbija“, zaključio je Stojan Vujko, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Pretraga

Najnovije vesti