loader image

Vesti

Svečano uručeni sertifikati stručne obuke “Podsticanje zapošljavanja mladih“

Završni sertifikati projekta stručne obuke “Podsticanje zapošljavanja mladih“ uručeni su na svečanosti u Palati Srbija polaznicima koji su uspešno okončali program, realizovan u saradnji Ministarstva omladine i sporta sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ a u partnerstvu sa javnim i privatnim sektorom.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je dobitnicima sertifikata, zahvalio svima koji su projekat podržali i istakao da  su mnogi polaznici pokrenuli sopstveni posao nakon sticanja dodatnih znanja, kao i da je veliki broj mladih  završio obuku iz karijernog vođenja i savetovanja, kao i stručnu obuku za zapošljavanje .

-Želim da izrazim veliko zadovoljstvo činjenicom što, posle tri  godine uspešnog sprovođenja ovog projekta, nastavljamo da razvijamo našu podršku organizacijama i centrima koji omogućuju podsticajno okruženje mladima za sticanje preduzetničkih veština i započinjanje sopstvenog posla. Njihov cilj jeste da vam olakša put do posla kroz stručno osposobljavanje kako biste samostalno mogli da postanete što konkurentniji na tržištu rada, što su mnogi od vas do sada i potvrdili zaposlivši se u različitim oblastima – poput sektora korisničkih usluga, tekstilne industrije, primenjenog zanatstva i drugih -naglasio je ministar Udovičić.

Institut Goša, od nedavno član nađe  korporacije Millennium team, od 2015. godine i samog početka je učesnik projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih“  čiji je cilj da se osobama starosti od 15 do 35 godina, omogući dodatno obrazovanje kako bi one unapredile svoj položaj na tržištu rada i brže došle do posla.

Prema rečima Ivana Bošnjaka, direktora Millennium Team-a, pored odgovornosti i podrške stručnom osposobljavanju mladih, program ima pozitivan uticaj i na poslodavce jer im omogućava da dođu do adekvatnih a deficitarnih  kadrova.

-Upravo to je i bio  motiv da se Millennium team  pojavi u procesu privatizacije  Instituta Goša, kada je ona bila u toku. Kao kompanija, interes smo prepoznali u potencijalu da dođemo do  institucije koja nam može olašati obezbeđivanje neophodnih kadrova za naše delatnosti. Ogroman problem je na tržištu rada, posebno za zavarivače. Ipak  uvideli smo da postoji velika  mogućnost za dokvalifikaciju  postojećih zavarivača, doobuka za neke novije tehnnologije,  ali isto tako i potencijal za neke nove,  mlade zavarivače koje tek treba da “gradimo”  -rekao je Ivan Bošnjak.

Ivan Bošnjak direktor Millenium Team-a izrazio je zadovoljstvo što su mnoge domaće i međunarodne  kompanije izrazile interesovanje za zapošljavanje kandidata dokvalifikovanih  upravo u Institutu Goša gde je tokom poslednje tri godine, od početka projekta,  dodatna znanja i veštine neophodne za zaposlenje steklo više od 200 mladih osoba.

Pretraga

Najnovije vesti