loader image

Vesti

Millennium Team i Pizzarotti grade Kulu Beograd

Naša kompanija Millennium Team regionalni lider u svojoj oblasti, partner je Pizzarotti-ju, na projektu izgradnje Kule Beograd. Pizzarotti je jedna od najznačajnijih italijanskih korporacija u građevinskom sektoru i vodeća  na međunarodnom tržištu, kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski i infrastrukturni poduhvati.

– Znanje, iskustvo i najsavremenija mehanizacija pozicionirali su našu kompaniju u samom vrhu gradjevinskih firmi na ovim prostorima. Upravo zato smo i izuzetno zadovoljni jer je naša kompanija nastavila sa učešćem u projektu izgradnje projekta Beograda na vodi na kome je angažovana od samog početka.  Izvodjenje glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji počelo je u decembru. Zgrada će biti visoka 40 spratova i predstavljaće centralni deo Belgrade Waterfront-a, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu, sa kojeg će se pružati neverovatan pogled na panoramu grada -rekao je Ivan Bošnjak direktor kompanije Millennium Team.  

Među najznačajnijim projektima kompanije Pizzarotti su neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u Njujorku koji su slične  kompleksnosti kao i Kula Beograd.  

– Izuzetno smo ponosni i zahvalni za priliku koja nam je pružena. Uz podršku Millennium Team-a, domaće kompanije koja već uspešno sarađuje sa Belgrade Waterfront-om, kao i Roberts Constructions, vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, gradićemo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd- rekao je predstavnik kompanije Pizzarotti Marco Faroldi.

Prepoznajući značaj i potencijal ove zgrade, kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za dom ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Evropi. Kulu Beograd dizajnirala je svetski poznata kompanija SO M, a projekat razvija AECOM. Lokacija Beograda, na ušću dve velike reke, bila je uz istorijski i kulturni pejzaž Srbije glavna inspiracija za arhitekte u stvaranju ove monumentalne zgrade.

Pretraga

Najnovije vesti