loader image

Vesti

Počela gradnja stanova za vojsku i policiju

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u Vranju je svečano položio kamen temeljac za početak gradnje 186 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Projekat izgradnje jeftinih stanova za pripadnike Vojske Srbije, policije i BIA  u Vranju i Nišu,  izvodi naša kompanija Millennium Team, zajedno sa tursko kompanijom Tašjapi.

U Nišu je, istvovremeno, počela gradnja 190 stanova, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, tako da je započeta izgradnja ukupno 376 stanova. Početku radova u Vranju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič.

Predsednik Srbije na ceremoniji polaganja kamena temeljca u Vranju poručio je da će ti stanovi osigurati i olakšati budućnost pripadnicima snaga bezbednosti na jugu Srbije.

-Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo. Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo – rekao je Vučić u obraćanju građanima.

Predsednik Srbije rekao je da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

U prvoj fazi biće izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.

-To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas- rekao je Vučić. -On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu.-Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, vrtići, škole… Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stranovi. Idemo napred, idemo u sutra i gradimo zemlju svoje dece. Idemo pravo u budućnost“, poručio je  predsednik Vučić i zahvalio radnicima koji će vredno raditi na izgradnji stanova.

Pretraga

Najnovije vesti