loader image

Vesti

Millennium Team poklonio sadnice građanima Zvezdare

Millennium Team grupa poklonila je sadnice građanima Zvezdare, koje su se do sada nalazile na parceli u Milana Rakića 35. Dvadeset i četiri sadnice danas su uspešno presađene i nastavljaju da krase Zvezdaru i ostaju Zvezdarcima.


Millennium Team grupa, u čijem je vlasništvu Institut Goša, angažovala je Javno komunalno preduzeće
„Zelenilo-Beograd“ kako bi uz stručni nadzor stabla i biljke sa parcele u Milana Rakića 35 bili presađeni na
najadekvatniji način. Za ovu akciju, kompanija je preuzela sve troškove presađivanja i angažovanja
mehanizacije.


Stručnjaci preduzeća „Zelenilo-Beograd“ proteklog leta utvrdili su stanje postojećih stabala i ustanovili da
postoji tehnička mogućnost mašinskog presađivanja za deo biljaka.


Jedan deo zelenila, 10 sadnica ruža koje su prethodnih decenija krasile dvorište Instituta Goša, posađene su u dvorište osnovne škole „Veljko Dugošević“ koja se nalazi u neposrednoj blizini lokacije. Ostatak zelenila, dva stabla smrče, dve tise, dve kleke, stablo kajsije i 7 ruža presađene su u park između ulice Preševska i ulice Učitelja Miloša Jankovića. Daljom intenzivnom negom komšija sa Zvezdare, a nakon presađivanja, ove vrste imaju priliku da opstanu i dalje se razvijaju.


Kao društveno odgovorna kompanija, Millennium Team nastavlja da pruža podršku sredini u kojoj radi, a
naročito da brine o kvalitetu i očuvanju životne sredine. Na trenutnoj lokaciji u Milana Rakića 35 gradiće se stambeno-poslovni kompleks, a u okviru koga će biti posađene nove zelene površine. Zbog vidljivih znakova truleži određena stabla nije bilo moguće mašinski presaditi, pa će ona biti uklonjena i u narednom periodu, kada objekat bude izgrađen, zamenjena novim.

Pretraga

Najnovije vesti