loader image

Vesti

Sektor za razminiranje učestvovao na konferenciji o bezbednosti

Sektor za razminiranje kompanije Millennium Team učestvovao je  na 8. međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Bezbednost i krizni menadžment – teorija i praksa“ , koja se krajem septembra održala u Sremskoj Kamenici.

Zajedno sa kolegama iz regiona tim za razminiranje Millennium Team-a predstavio je svoju najsavremeniju opremu koju koristi na terenu prilikom ispitivanja površina od potencijalnog prisustva neekspodiranih ubojnih sredstava, i prikazao pokaznu vežbu “Procedure humanitarnog razminiranja pri uklanjanju EOR”.

U sklopu konferencije Đorđe Krunić, šef operacije u sektoru za razminiranje, zajedno sa kolegama iz Centra za razminiranje Republike Srbije predstavio je naučni rad na temu “Unapređenje infrastrukturnih radova uklanjanjem eksplozivnih ostataka rata”.

Međunarodna konferencija ‘Bezbednost i krizni menadžment – teorija i praksa’  u organizaciji Regionalne asocijacije za bezbednost i krizni menadžment iz Beograda i Univerziteta EDUCONS iz Sremske Kamenice, okupila je veliki broj predstavnika struke i studenata bezbednosti. Cilj konferencije bio je da objedini znanja iz svih oblasti bezbednosti i upravljanja krizama i spoji naučnike i stručnjake iz različitih oblasti koji mogu da ponude rešenje problema.

Sektor za razminiranje Millennium Team-a poseduje 14 sistema za dubinsko snimanje terena, 60 detektora za razminiranje do 0.50m dubine i mašine za razminiranje na daljinsko upravljanje oznake MV-10.

Tim deminera Millennium Team-a do sada je ispitao više od 25.000.000,00 metara kvadratnih terena koji je snimljen i ispitan od postojanja određenog NUS-a (neekspolodiranih ubojitih sredstava), a tom prilikom pronađeno je oko 20.000 raznih vrsta NUS-a. Radovi koji se izvode na terenu prilikom humanitarnog razminiranja spadaju u poslove visokog rizika, pa zbog toga lokacije na kojima se vrši razminiranje obezbeđujemo prema Međunarodnim standardima za protivminsku delatnost, uz primenu svih mera bezbednosti i korišćenje lične zaštitne opreme za rad deminera na terenu.

Pretraga

Najnovije vesti