loader image

Vesti

​Počela izgradnja kanalizacione mreže u Surčinu

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je početku radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Starom jezgru opštine Surčin koje izvodi naša kompanija. Obilasku radova prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozar Veselinović i Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a.

Vesić je istakao da je današnji dan veoma značajan za opštinu Surčin jer počinje izgradnja fekalne kanalizacije čija je vrednost 131 milion dinara.

– Biće izgrađeno 45 kilometara kanalizacione mreže i na ovaj način se stiču uslovi da 4.400 domaćinstava bude priključeno na ovaj sistem. U samom jezgru Surčina živi oko 12.000 ljudi i svakome je jasno koliko je ovo značajno za opštinu. Rok za izgradnju je 240 dana, do 20. decembra, što je Surčin dugo čekao, a što smo mi kao Grad Beograd obećali. Ovo je ujedno i ispravljanje jednog, da budem blag, propusta, a zapravo malverzacije koja se u Surčinu dogodila pre nekoliko godina, kada je bivša opštinska vlast uzela novac građana za kanalizaciju, potrošila nenamenski kredit od milion evra, a kanalizacije danas nema. Da je ima, ne bismo je mi danas gradili i mi ćemo ispoštovati ugovore koje su građani potpisali sa opštinom i dobiće ono za šta su platili – rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da je Grad Beograd preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za opštinu Surčin ove godine izdvojio 170 miliona dinara.

– U drugoj polovini godine očekuje nas izgradnja kanalizacione crpne stanice u Dobanovcima, vredne 250 miliona dinara, i građani ove opštine mogu biti sigurni da u narednih deset godina, u okviru gradskog plana, nijedna kuća neće ostati bez kanalizacije, a oni će do tog cilja stići i ranije. Naša politika je da svi stanovnici Beograda, bez obzira na to gde žive, moraju imati kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz i zato ulažemo u prigradske opštine kako bismo nadoknadili nedostajuću infrastrukturu, koja nije urađena u prethodnom periodu – kazao je Goran Vesić.

Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a, istakao je da će projekat biti urađen u roku i u zahtevanom kvalitetu, pri čemu će se radnici truditi da svojim radovima što manje remete život žitelja ove opštine.

-Svi radovi će se završiti u roku. Za žitelje opštine Surčin je veoma važno da će tokom izvođenja radova radnici naše kompanije maksimalno truditi da ne remete redovne aktivnosti i život tokom narednih meseci naglasio je Stojan Vujko, generalni direktor kompanije Millennium Team.

Predsednik Skupštine opštine Surčin Stevan Šuša podsetio je da se danas uz radove na kanalizaciji otvara obilaznica i petlja kod Surčina, što će umnogome unaprediti život svih stanovnika ove opštine.

– Projekat kanalizacije napravljen je tako da se radi u 17 segmenata koji će, iako zasebni, biti povezani u funkcionalnu celinu. Kako koja celina bude završena, tako će se priključivati i domaćinstva na mrežu, onako kako je definisano ugovorom, a posle toga radićemo na kanalizaciji u Dobanovcima i nastaviti da stvaramo uslove za njenu izgradnju prema Jakovu i ostalim selima na teritoriji opštine – kazao je Šuša.

Pretraga

Najnovije vesti