loader image

News

Millennium Team to implement Clean Serbia project in Vranje, Svrljig, Varvarin and Kučevo

Manje od 60% stanovništa naše zemlje trenutno je priključeno na kanalizacioni sistem. Ovaj problem rešiće se implementacijom projekta „Čista Srbija“ čime će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Kompanija Millennium Team u partnerstvu sa kineskom kompanijom CRBC pokrenula je projekat izgradnje komunalne infrastrukture u Vranju, Vrvarinu, Svrljigu i Kučevu. Ovaj, do sada najveći nacionalni projekat, koji je koncipiran na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom životne sredine, sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansira Republika Srbija.

U Svrljigu će Millennium Team izgraditi 6km kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Vranju biti urađeno 141,7km kanalizacione mreže. Varvarin će dobiti 44.74km nove kanalizacione mreže i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dok će se u Kučevu izgraditi 24.12km fekalne kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Radovi su u toku i izvodiće se u naredne tri godine, a izgradnjom nove kanalizacione infrastrukture rešiće se jedan od najvažnijih ekoloških i urbanih problema u našoj zemlji.

80 platana za Vranje, Varvarin, Svrljig i Kučevo

Kontinuiranim ulaganjem u zajednicu u kojoj posluje, kompanija Millenium Team želi da doprinese razvoju i boljem pozicioniranju gradova i opština na ekološkoj mapi. Tako je lokalnim samoupravama u kojima realizuje projekat “Čista Srbija” kompanija donirala po 20 sadnica platana, čime je simbolično ozvaničena buduća saradnja na ovom ekološkom projektu.

Search

Recent News

Area of Expertise

Energy

Engineering Facilities

Ecology

Humanitarian Demining

Special Works